بی بی خانوم

طرز تهیه فسنجان با گوشت قلقلی به روش شمالی ها

 طرز تهیه فسنجان با گوشت قلقلی به روش شمالی ها

بی بی خانوم :

طرز تهیه خورشت فسنجان با کوفته قلقلی

فسنجان یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. این غذای سنتی ایرانی که برای شام شب یلدا نیز طبخ می شود، در مناطق مختلف کشور دستور پخت متفاوتی دارد و و در تهیه آن از گوشت اردک و گاهی گوشت قلقلی استفاده می‌شود. در این بخش از بی بی خانوم طرز تهیه خورشت فسنجان با کوفته قلقلی برای شب یلدا را آموزش می دهیم.

مواد لازم فسنجان با کوفته قلقلی برای 4 نفر

مواد لازم مقدار
گوشت چرخ کرده 300 گرم
گردوی چرخ کرده 300 گرم
رب انار 1 فنجان
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
زعفران و دارچین به مقدار لازم
پیاز 1 عدد
شکر در صورت تمایل

طرز تهیه فسنجان با گوشت قلقلی

  1. پیاز را رنده کنید.
  2. آب پیاز رنده شده را بگیرید.
  3. پیاز را با گوشت و مقداری نمک و زردچوبه مخلوط کنید.
  4. روی ظرف گوشت را با سلفون پوشانده و ظرف را یک ساعت در یخچال قرار دهید.
  5. گوشت را با دست خوب ورز دهید و به اندازه یک گردو بردارید و به صورت کوفته ها قلقلی در بیاورید.
  6. کوفته قلقلی ها را در روغن سرخ کنید تا همه طرف آن سرخ شود.
  7. گردوی چرخ شده را به همراه کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید و تفت دهید تا رنگ گردوها یک درجه تیره تر شود.
  8. به گردوهای تفت داده شده دو لیوان آب سرد بیافزایید.
  9. اجازه دهید گردوی چرخ شده با حرارت ملایم بپزد و به خوبی روغن بیندازد.
  10. در این مرحله رب انار را به قابلمه بیافزایید.
  11. بعد از 45 دقیقه گوشت قلقلی های سرخ شده را به آرامی به قابلمه خورش اضافه کنید.
  12. بعد از یک ربع پختن کوفته ها، خورشت را بچشید و میزان ترشی آن را اندازه بگیرد و اگر لازم بود به آن شکر اضافه کنید.
  13. زعفران و دارچین را در حین پخت خورشت اضافه کنید.
  14. اجازه دهید خورشت فسنجان با حرارت ملایم بپزد و کاملا جا بیفتد و روغن بیافزاید.
  15. خورشت فسنجان با گوشت قلقلی را درون ظرف سرو بکشید و با دانه های اناز تزیین کرده و به همراه برنج سرو نمایید.

نکات مهم

نکات تکمیلی در مورد فسنجان با کوفته قلقلی

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 4 ساعت میباشد .
فسنجان با کوفته قلقلی را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .