مواد لازم قیمه مشهدی :
- لپه:250 گرم
- گوشت خورشتی:600 گرم
- روغن مایع سرخ کردنی:نصف پیمانه
- پیاز خلال شده:300 گرم
- لیمو عمانی:4 عدد
- رب گوجه فرنگی:2 قاشق غذا خوری
- محلول زعفران:نصف پیمانه
- گلاب:1/3پیمانه
- هل سبز ساییده:1قاشق چایخوری
- دارچین:1قاشق چایخوری
- زرد چوبه:1قاشق غذاخوری
- پودرجوز هندی:1قاشق چایخوری
- زنجبیل:1قاشق چایخوری
- فلفل سیاه:1قاشق غذاخوری
طرز تهیه قیمه مشهدی :
لپه را از چند ساعت قبل در آب سرد خیس دهید و بعد با مقداری آب بپزید.
قابلمه ای مناسب را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.
سپس پیاز های خلالی شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا طلایی رنگ شود.بعد گوشت خرد شده را به پیاز ها اضافه کنید و تفت دهید تا سرخ شود.
به گوشت در حال تفت ، زردچوبه ، فلفل ، دارچین ، زنجبیل و جوز هندی را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا ادویه ها به خورد گوشت بروند.
بعد رب را نیز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب باز شود.بعد از اضافه کردن رب، لپه پخته شده را به همراه مقداری آب به خورشت اضافه کنید و وقتی آب به جوش آمد ، خورشت را روی شعله ملایم قرار دهید تا به مدت 2 تا 3 ساعت بپزد.
در مرحله آخر پخت خورشت، مغز لیمو عمانی یا پودر لیمو را به همراه مقداری نمک ، هل و زعفران به خورش قیمه اضافه کنید .
بعد از اینکه خورشت جا افتاد و از روی حرارت برداشته شد، در هنگام سرو ، در صورت دلخواه مقداری گلاب را به خورشت اضافه کنید و در کنار سیب زمینی خلالی سرو کنید.
نکات تکمیلی در مورد قیمه مشهدی
قیمه مشهدی جزو انواع خورش میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 10دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت میباشد .
قیمه مشهدی را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .