طرز تهیه آش انار بلغور گندم، آش انار با لبو، آش انار با عدس، آش انار بدون گوشت
آش یکی از غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است که همیشه طرفداران زیادی دارد. آش انار یکی از بهترین و خوشمزهترین آشهای ایرانی است که در مناطق مختلف ایران به عنوان آش محلی در مناسبت یلدا پخته می شود.
طرز تهیه آش انار شیرازی چندان سخت نیست و میتوانید به راحتی آن را یاد بگیرید و تهیه کنید، البته این آش دستورالعمل های مختلفی داشته که در این بخش از بی بی خانوم بهترین روش های تهیه آش انار خوشمزه (آش انار با بلغور گندم، آش انار با لبو، آش انار با عدس، آش انار بدون گوشت) را به شما علاقمندان به آشپزی می آموزیم.
طرز تهیه آش انار با بلغور گندم
برای تهیه آش انار با بلغور گندم به روش زیر عمل کنید:
مواد لازم آش انار با بلغور گندم
مواد لازم | میزان لازم |
گوشت گوسفند با استخوان | 250 گرم |
پیاز | 2 عدد |
برنج | یک دوم پیمانه |
بلغور گندم | یک چهارم پیمانه |
عدس، نخود و لوبیا چیتی، پخته شده | 2 پیمانه |
آب انار | 1 لیتر |
سبزی آش، پاک و خرد شده | 500 گرم |
چغندر، نگینی خرد شده | 1 عدد |
انار دانه شده | برای تزیین |
نعناع خشک، روغن، زردچوبه، نمک و فلفل | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش انار با بلغور گندم:
- نخود و لوبیا را جداگانه خیس کنید.
- برنج و بلغور را به مدت یک ساعت در کمی آب خیس کنید.
- گوشت را به همراه یک عدد پیاز و کمی فلفل بپزید.
- استخوان گوشت را بگیرید و گوشت را ریش ریش کنید.
- دو پیمانه از آب گوشت را نگه دارید.
- یک پیاز را خرد کرده و در قابلمه ای با کمی روغن سرخ کنید.
- زردچوبه را به پیاز داغ افزوده و کمی تفت دهید.
- نخود، عدس، لوبیا چیتی را جداگانه بپزید.
- برنج و بلغور خیس شده را همراه با 4 پیمانه آب بپزید تا پخته و له شود و لعاب بیندازد.
- گوشت پخته، نخود،عدس، لوبیا چیتی، آب انار، نمک، فلفل را به برنج و بلغور بیافزایید.
- آب گوشت را افزوده و اجازه دهید جوش بیاید.
- سبزی آش را بعد از جوش آمدن همراه با چغندر اضافه کنید.
- بگذارید آشتان کامل پخته و جا بیفتد.
- آش را در ظرف مناسب ریخته و روی آن را با نعناع داغ و چغندر پخته شده و انار تزیین کنید.
طرز تهیه آش انار با عدس
برای تهیه آش انار با عدس به روش زیر عمل کنید:
مواد لازم تهیه آش انار با عدس برای 4 نفر
مواد لازم | میزان لازم |
برنج نیم دانه | 1 پیمانه |
لوبیا قرمز | ½ لیوان |
عدس | ½ لیوان |
بلغور گندم یا جو | ½ لیوان |
سبزی آشی | 300 گرم |
پیاز | 2 عدد |
آب انار | 1٫5 لیوان |
آب گوشت | 4 لیوان |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
سیر | 4 حبه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
طرز تهیه آش انار ساده با عدس و لوبیا
- ابتدا لوبیا، برنج و بلغور را از چند ساعت قبل به صورت جداگانه خیس کنید.
- برنج، بلغور، لوبیا و عدس را بشویید و درون یک قابلمه مناسب بریزید.
- چند لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و آنرا روی حرارت قرار دهید.
- درون تابه ای پیازها را با کمی روغن سرخ کنید.
- مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا زردچوبه به خورد پیاز داغ برود.
- پیاز داغ را از تابه خارج کرده و سیرهای خلالی خرد شده را در همان تابه خوب سرخ کنید.
- بعد از پخت حبوبات و برنج آب آنها را دور ریخته و مواد را به یک قابلمه مناسب و جادار انتقال دهید.
- آب انار را به همراه آب گوشت، رب انار، سبزی آشی، پیاز داغ و مقداری نمک، فلفل سیاه و سماق به قابلمه اضافه کنید.
- درب قابلمه را کامل نگذارید.
- اجازه دهید آش با حرارت ملایم جا بیفتد.
- کمی از سیر داغ را به آش اضافه کرده و اجازه دهید آش چند جوش دیگر بزند.
- آش را در ظرف سرو ریخته و با سیر داغ، نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید.
طرز تهیه آش انار بدون گوشت
برای تهیه آش انار بدون گوشت به روش زیر عمل کنید:
مواد لازم در طرز تهیه آش انار بدون گوشت (4 نفر)
مواد لازم | میزان لازم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
برنج نیم دانه | 1 فنجان |
لپه | 1 فنجان |
سبزی آش | 3 فنجان |
آب انار | 5 فنجان |
رب انار | 1 فنجان |
طرز تهیه آش انار بدون گوشت
- برنج و لپه را جداگانه به مدت یک ساعت در آب ولرم خیس کنید.
- لپه را با مقداری آب بپزید.
- در قابلمه دیگری سیر و پیاز خرد شده را با کمی روغن سرخ کنید.
- زردچوبه را به پیاز و سیر افزوده و 3 دقیقه تفت دهید.
- سبزیها را به قابلمه اضافه کنید.
- بعد از کمی پخت سبزی، برنج و لپه را به قابلمه بیافزایید.
- آب انار را بهآرامی درون قابلمه بریزید تا مخلوط به جوش بیاید.
- بعد از جوشیدن مواد درون قابلمه،رب انار، نمک و فلفل را اضافه کنید.
- حرارت را کم کنید و اجازه دهید آش بپزد و جا بیافتد.
- آش انار را درون ظرف سرو بکشید و با نعناع داغ و کمی انار تزئین و نوش جان نمایید.
طرز تهیه آش انار با لبو
برای تهیه آش انار با لبو به روش زیر عمل کنید:
مواد لازم برای تهیه اش انار و لبو
مواد لازم | میزان لازم |
برنج نیم دانه | 21 پیمانه |
بلغور گندم | 21 پیمانه |
لپه | 21 پیمانه |
سبزی آش | 1 کیلو |
آب انار | 3 پیمانه |
آب مرغ یا گوشت | 2 پیمانه |
انار دون کرده | 1 پیمانه |
رب انار | 21 پیمانه |
لبوی نیم پز و رنده شده | 1 پیمانه |
پیاز | 2 عدد |
نمک، گلپر | به مقدار لازم |
فلفل سیاه، زرد چوبه | به مقدار لازم |
پیاز داغ | 2 قاشق غذا خوری |
نعنا خشک | برای تزیین |
مراحل طرز تهیه آش انار و لبو
- گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، نمک،فلفل را باهم مخلوط کرده و ورز دهید و به مدت نیم ساعت درون یخچال بگذارید.
- لپه را خیس کنید و جداگانه بپزید.
- درون قابلمه ای پیاز خرد شده را با مقداری روغن تفت دهید.
- برنج نیم دانه، بلغور گندم و آب مرغ را به قابلمه بیافزایید.
- اجازه دهید موادتان کمی بپزد.
- لپه پخته شده و لبوی رنده شده را به قابلمه اضافه کنید.
- سبزی آش را بیافزایید و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا سبزی بپزد.
- گوشت را از یخچال خارج کرده و کوفته قلقلی های کوچک درست کنید.
- کوفته قلقلی ها را داخل روغن داغ سرخ کنید.
- آب انار را به آش اضافه کنید.
- در این مرحله انار دان کرده، کوفته قلقلی ها و رب انار را به آش بیافزایید.
- اجازه دهید تا آش با شعله متوسط کاملا پخته شود.
- آش را در ظرف سرو ریخته و با پیاز داغ و نعناع داغ و لبوی پخته تزئین کنید.
نکات تکمیلی در مورد آش انار
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
آش انار را می توانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .