بی بی خانوم

شگرد فست فودی ها برای خشک نشدن خمیر پیتزا

بی بی خانوم :

دلیل و راه حل خشک نشدن خمیر پیتزا داخل فر و توستر

پیتزا یک غذای ایتالیایی و پرطرفدار در جهان است که با دستورهای و مواد بسیار متنوعی تهیه می شود. شما می توانید با مواد مختلفی در خانه و به راحتی پیتزا تهیه کنید. یکی از مهم‌ترین اصول در تهیه پیتزا حفظ لطافت و ترد بودن نان یا همان پایه پیتزا است که در طعم و حتی ظاهر پیتزا تاثیرگذار است. یک سری اشتباهات رایج، باعث خشک شدن خمیر پیتزا در فر یا می شود. در این بخش از آشپزخانه  علت خشک شدن خمیر پیتزا در فر و توستر را بیان می کنیم.

زمان پخت طولانیه

گرمای زیاد در مدت طولانی، باعث تبخیر رطوبت خمیر پیتزا و خشک شدن آن می شود. قسمت خارجی و دور خمیر پیتزای پخته شده، باید ترد و قسمت داخلی آن باید مرطوب، پفکی و نرم باشد.اگر خمیر پیتزا بیش از حد حرارت ببیند، خمیر سفت و خشک خواهد شد پس به زمان قرار دادن خمیر پیتزا در فر توجه کنید.

خمیر آب کافی نداره

یکی از عواملی که باعث سفت و خشک شدن خمیر پیتزا می شود، مقدار آب موجود در خمیر است که به آن هیدراته شدن نیز گفته می شود. اگر در آماده کردن خمیر، از مقدار کمی آب استفاده شود، احتمال خشک شدن خمیر بیشتر است. هر چقد خمیر مرطوب تر باشد، با تولید شدن بخار بیشتر، خمیر، راحت تر بالا آمده و پخته می شود و حفره های بزرگتری در آن ایجاد می شود.

خمیر پیتزا رو زیاد ورز دادید

ورز دادن زیاد خمیر پیتزا موجب می شود خمیر، کمی متراکم تر و سفت تر شود زیرا ورز دادن، گلوتن را که ساختار کششی رشته های خمیر است، به شبکه ای یکنواخت تر تبدیل می کند و موجب سفت شدن خمیر می شود.

زمان ورز دادن آرد اضافه کردین

یکی از کارهای اشتباه در زمان پخت پیتزا افزودن آرد به خمیر است. زمان ورز دادن خمیر لازم نیست میز کار خود را با آرد بپوشانید زیرا با ورز دادن، آرد در خمیر ترکیب شده و موجب کاهش هیدراتاسیون خمیر و خشک و سفت شدن آن می شود.

مقدار آرد زیاد خمیر

برای حل این مشکل، می توانید پیتزا را در مدت زمان کمتر، در محیط گرمتر بپزید. یعنی باید دمای اجاق گاز را به حداکثر افزایش داده و آن را از قبل، کاملاً گرم کنید. زیرا اگر پیتزا را در اجاق سرد قرار دهید، معمولاً، 45 دقیقه طول می کشد تا دمای اجاق به حداکثر خود برسد.

راز ترد شدن ولی خشک نشدن خمیر پیتزا

همه سرآشپزهای حرفه ای و فست فودی های ماهر برای داشتن خمیر پیتزای خوب ترفندهایی دارند که شامل:

  1. افزودن کمی آب به خمیر، یک عامل تأثیر گذار برای ترد شدن خمیر است. این کار باعث می شود ورز دادن و شکل دهی خمیر کمی سخت تر شود، اما نتیجه ی بهتری دارد.
  2. بعد از تهیه خمیر پیتزا، بگذارید خمیر به مدت 20 دقیقه استراحت کند و سپس آن را به مدت 2 تا 3 دقیقه روی سطح کار، ورز دهید. خمیرباید نه آن قدر نرم و کش دار و نه بسیار ارتجاعی شود.
  3. برای خشک نشدن خمیر پیتزا فر را از قبل کاملاً گرم کنید. زیرا اگر پیتزا را در فر سرد قرار دهید، معمولاً، 45 دقیقه طول می کشد تا دمای اجاق به حداکثر خود برسد.
  4. برای خشک نشدن خمیر پیتزا یک کاسه آب درون فر یا توستر قرار دهید.
  5. برای خشک نشدن خمیر پیتزا کمی روغن زیتون را با یک قاشق چایخوری سیر ریز شده مخلوط کرده و روی لبه های پیتزا با قلم مو بزنید.
  6. به ضخامت خمیر توجه کنید، اگر خمیر خیلی نازک باشد، در فر خشک می شود.
  7. ظرف مورد نظرتان را چرب کنید و بعد خمیر پیتزا آماده را داخل آن قرار بدهید بعد روی آن سس گوجه بریزید تا خمیر خشک نشود. اگر بیش از حد از سس استفاده کنید، پیتزا خیس می شود.
  8. سنگ پیتزا، ورق پخت معکوس و سینی نچسب پیتزا سه سطحی است که باعث ترد شدن ته خمیر می شوند.
  9. برای پخت پیتزا فر را از قبل گرم کنید و پیتزا را داخل فر روی پنجره وسطی با دمای 180-170 درجه قرار دهید، زمانی که متوجه پخت خمیر پیتزا شدید اجازه ندهید نان پیتزا خشک شود. شعله بالایی را روشن کنید تا پنیر پیتزا آب شود و کمی طلایی شود.