مواد لازم برای شکر پلو شیرازی:
- برنج:یک کیلو
- شکر:یک کیلو
- روغن:2 قاشق غذاخوری
- زعفران ساییده:1قاشق چای خوری
- مغز پسته و بادام و خلال نارنگی: برای تزیین
مواد لازم برای شیرین کردن خلال ها:
- گلاب:1 پیمانه
- شکر:100 گرم
- آب:1/2پیمانه
طرز تهیه شکر پلو شیرازی:
ابتدا برنج را پس از تمیز کردن بشویید و به مدت چند ساعت در آب و نمک خیس کنید .
مغز پسته و بادام را با یک نصف پیمانه گلاب خیس کنید .
خلال پوست نارنگی را هم 2 تا 3 بار در آب جوش بجوشانید و هر بار آب را خالی کنید تا تلخی آن گرفته شود.
سپس با مقداری آب ، شکر و بقیه گلاب ، شهدی غلیظ درست کنید و خلال ها را داخل شهد بریزید تا به مدت 4 تا 5 ساعت در شهد بمانند و شیرین شوند و برای تزیین آماده باشند.
در مرحله بعدی شکر را با دو لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و کاملا غلیظ شود.
سپس یک قاشق چایخوری زعفران را در مقداری آب جوش دم کنید و به شهد شکر اضافه کنید.دو قاشق روغن هم داخل شهد زعفرانی بریزید.
بعد از اینکه شهد آماده شد برنج را آماده کنید.
در این مرحله پس از چند ساعت خیس خوردن برنج ،آب آن را خالی کنید و آن را در قابلمه آب در حال جوش بریزید و مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و بعد از اینکه دانه های برنج کمی نرم شد ولی هنوز مغز آنها سفت باشد آن را آبکشی کنید و بعد دم کنید.
قبل از دم کشیدن کامل برنج آن را داخل آبکشی بریزید و شهد شکر را به آن اضافه کنید و کاملا هم بزنید تا مخلوط شوند.
دقت کنید برنج شفته نشود و نشکند.سپس دوباره برنج را به قابلمه برگردانید تا با حرارت کم خوب دم بکشد.
شکر پلوی آماده شده را با خلال های شیرین شده تزیین کنید و به رسم شیرازی ها آن را با خورشت قیمه نوش جان کنید.
نکات تکمیلی در مورد شکر پلو شیرازی
شکر پلو شیرازی جزو غذای محلی – سایر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
شکر پلو شیرازی را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .