خواص و مضرات کنجد و روغن کنجد در دوران بارداری
مصرف دانه های کنجد و روغن کنجد در بارداری
مصرف کنجد در دوران بارداری ایمن است و هیچ شواهد علمی مبنی بر ناامن بودن آن در دسترس نیست.این یک تصور غلط است که دانه های کنجد دمای بدن را افزایش میدهند و با ایجاد عدم تعادل باعث سقط جنین میشوند.دانه های کنجد قدیمی ترین محصولات دانه های روغنی هستند که بیش از 3500 سال قدمت دارند.
آنها با نام های مختلفی مانند:بنه یا تیل شناخته میشودو بسته به نوع گیاه به صورت سفید، سیاه، زرد و قرمز در دسترس هستند که شما میتوانید آنها را با پوست یا بدون پوست تهیه کنید. در واقع دانه های کنجد برای سلامت کلی بدن مفید هستند، زیرا غنی از آهن، کلسیم، اسید های آمینه، پروتئین، اسید اگزالیک، ویتامین های E، C و B می باشند.
مصرف کنجد و روغن کنجد در بارداری خوب یا بد؟
مزایای سلامتی دانه های کنجد در دوران بارداری:
1. وجود فیبر برای کمک به هضم:
یبوست یک مشکل شایع در دوران بارداری است. دانه های کنجد غنی از فیبر هستند و به عنوان یک ملین طبیعی، برای کاهش یبوست و حرکت روده عمل میکنند. گنجاندن آنها در رژیم غذایی سیستم گوارشی تان را فعال میکند.
2. وجود مواد مغذی برای افزایش سیستم ایمنی بدن:
دانه های کنجد با غنی بودن از مواد مغذی از سلامت و سیستم ایمنی بدن حمایت میکنند. از آنجا که در بخش نکات تغذیه دوران بارداری در بی بی خانوم گفته شده است سطح مقاومت بدن در طول بارداری پایین است، این دانه ها سیستم دفاعی بدن را تقویت میکنند و در برابر سرما خوردگی و آنفولانزا محافظت مینمایند.
تقویت سیستم دفاعی بدن با مصرف کنجد در بارداری
خوردن دانه های کنجد در بارداری چه خاصیتی دارد؟
3. وجود کلسیم دندان ها و استخوان ها را تقویت میکند:
زنان باردار از کلسیم کمتری برخوردار هستند، زیرا از رشد استخوان کودک هم حمایت میکند. دانه های کنجد یک منبع غنی از کلسیم هستند که استخوان ها را تقویت میکنند و از مشکلات دندانی جلوگیری میکنند.
4. افزایش سطح انرژی :
دانه های کنجد یکی از بهترین تقویت کننده های طبیعی انرژی هستند. آنها عضلات و اعصاب را تقویت میکنند و ضعف و استرس را کاهش میدهند. بدین ترتیب بدن را سالم و پر انرژی نگه میدارند. دانه های کنجد نه تنها مغذی هستند، بلکه به غذا نیز مزه میدهند اما این بدان معنا نیست که میتوانید از آن بیش از حد و نامحدود استفاده کنید.
خوردن کنجد در بارداری برای کاهش ضعف و استرس
سوالات متداول برای مصرف کنجد و روغن کنجد در بارداری:
آیا دانه های کنجد سیاه، سالم تر از دانه های کنجد سفید هستند؟
بله ؛ دانه های کنجد سیاه ارزش تغذیه ای بالاتری دارند. دانه های کنجد سفید معمولا بدون پوست هستند، در حالی که دانه های کنجد سیاه معمولا با پوست هستند و پوست یک منبع مهم از مواد مغذی بویژه کلسیم است.
آیا مصرف روغن کنجد در دوران بارداری ایمن است؟
اثر روغن کنجد در زنان باردار بستگی به وضعیت سلامتی زن و میزان مصرف آن دارد با این حال باید قبل و بعد از استفاده از آن جوانب مثبت و منفی را در نظر بگیرید و با پزشک خود مشورت کنید، زیرا هیچ کس نمی خواهد که در دوران بارداری اتفاق ناگواری بیفتد با این حال به گفته بسیاری از منابع، در طول دوران بارداری ایمن است.
مانند روغن زیتون یا روغن کانولا به رفع نیاز بدن شما کمک می کند. روغن کنجد حاوی یک ترکیب خوب از چربی های مونو و پر سدیم است که می تواند مغز و بافت عصبی کودک را سالم نگه دارد. این چربی ها، ویتامین ها و مواد معدنی محلول در چربی را جذب می کنند، که برای سلامتی شما مهم و مفید هستند.
مقدار مصرف کنجد در بارداری
اثرات جانبی دانه های کنجد در طول دوران بارداری:
چندین خطر مرتبط با مصرف بیش از حد دانه های کنجد وجود دارد:
- در طول سه ماهه اول بارداری هنگامی که بارداری شما هنوز ضعیف است، بیش از حد از کنجد استفاده نکنید.
- اگر بعد از خوردن کنجد اتفاق جدیدی برایتان افتاد و تغییری در خود حس کردید، فورا به پزشک خود مراجعه کنید.
- اگر سابقه آلرژی دارید از خوردن کنجد اجتناب کنید، زیرا یکی از 6 مواد غذایی آلرژیک در دنیا است.
عوارض و مضرات کنجد و روغن کنجد در دوران بارداری
با این حال برخی از گزارشات ناشی از مصرف بیش از حد کنجد در دوران بارداری به دست آمده است، که عبارتند از :
سقط جنین:
در برخی از منطق هندوستان، روغن کنجد با برخی از دانه ها مخلوط شده اند و باعث ایجاد سقط جنین میشوند. بنابراین استفاده از چنین کنجد هایی، خصوص در سه ماهه اول بارداری کاملا مضر است.
آلرژی:
روغن کنجد حاوی گوگرد و چربی های غیر اشباع است. در دوران بارداری که سیستم ایمنی بدن شما آسیب پذیر است، ممکن است با چنین موادی دچار ایجاد حساسیت شود.
القای هورمونی:
روغن کنجد دارای خواص القا کننده هورمونی است که این اتفاق ممکن است باعث انقباضات رحم و منجر به زایمان زود راس یا سقط جنین شود.
انقباضات رحم:
در برخی شرایط زنان ممکن است انقباضات رحمی را تجربه کنند که این امر در صورت بارداری میتواند مضر باشد.
** مثل همیشه در بخش خواص خوردنی ها در دوران بارداری در نمناک ما ابتدا خواص کلی خوردنی را و سپس عوارض آن را برایتان گفتیم که شما بایستی در مورد همه ی این خوراکی ها در دوران بارداری احتیاط به خرج دهید و هیچ یک را بدون مشورت با پزشک مصرف نکنید چرا که وضعیت جسمی زنان باردار با یکدیگر متفاوت است و هر خوردنی و ماده خوراکی می تواند اثرات متفاوتی در مصرف کننده داشته باشد .