خشک کردن آلبالو با فر و چند روش دیگر

خشک کردن آلبالو با فر و چند روش دیگر

بی بی خانوم :

 چگونه آلبالو را در خانه خشک کنیم؟

آلبالو یکی از مفید ترین میوه های تابستانی است که می توانید از آن برای تهیه انواع کیک ها و شیرینی و غذاها و دسرها استفاده کنید. این میوه ترش و خوشمزه طرفداران زیادی دارد، به طوری که بسیاری از افراد با رسیدن فصل آلبالو، آلبالو خشکه، مربا و شربت آلبالو تهیه می کنند تا به مدت طولانی تری از این میوه خوشمزه استفاده کنند. اگر شما نیز در این فصل قصد خشک کردن آلبالو را دارید، این بخش از بی بی خانوم کمکتان می کند.

خشک کردن آلبالو

روش های خشک کردن آلبالو

برای خشک کردن آلبالو می توانید روش های زیر را امتحان کنید.

خشک کردن آلبالو در آفتاب

برای خشک نمودن آلبالو در آفتاب:

  • ابتدا آلبالوهای خریداری شده را بشویید و دم آنها را جدا کنید.
  • سپس به میزان دلخواه به آلبالو های شسته شده نمک بزنید.
  • سپس پارچه تمیزی را در آفتاب پهن کنید و یک تا سه روز اجازه دهید آلبالوها در آفتاب خشک شوند.
  • پس از خشک شدن آلبالو ها دوباره آنها را بشویید و نمک بزنید و سپس 1 ساعت دیگر در نور آفتاب قرار دهید تا آماده شود.

خشک کردن آلبالو

برای خشک کردن آلبالو بدون هسته در آفتاب :

  • آلبالوها را بشویید و دم آنها را جدا نمایید.
  • به مدت دو روز آلبالو ها را روی پارچه ای در زیر آفتاب خشک کنید.
  • اکنون با فشار دست هسته آلبالو ها را خارج کنید.
  • پس از خارج کردن هسته ، آلبالو ها را با آب سرد آبکشی کنید و منتظر بمانید تا آب اضافی آلبالو ها خارج شود.
  • آلبالو ها را روی سینی پهن کنید و در محیط خانه یا بیرون خشک کنید.

خشک کردن آلبالو در فر

برای تهیه آلبالوی خشک در فر:

  • آلبالوهای رسیده و درشت و بدون لکه را بخرید.
  • آلبالو ها را با آب بشورید و ساقه های آن ها را جدا کنید.
  • پس از خشک کردن آلبالوها با دستمال هسته های آن ها را با استفاده از یک دستگاه خارج کننده هسته آلبالو، جدا کنید.
  • حالا آلبالوها را در سینی فر بچینید و در فربا دمای 74 درجه سانتی گراد ، حدود 3 ساعت قرار دهید.
  • پس از چروک شدن آلبالوها، دما را به 57 درجه کاهش دهید و برای 16 تا 24 ساعت مجدداً در فر بگذارید.
  • آلبالو ها پس از آماده شدن کاملا بدون آب و چروکیده هستند.

آلبالو خشک

خشک کردن آلبالو با توستر

برای خشک کردن آلبالو در توستر:

  • آلبالو ها را با آب بشورید و ساقه های آن ها را جدا کنید.
  • درون سینی توستر یک فویل بکشید .
  • آلبالوها را درون سینی بریزید و ده دقیقه با درجه 125، اجازه دهید حرارت ببینند .
  • بعد از ده دقیقه مداوم آلبالوها را زیر و رو کنید و با نمک بپاشید.
  • حدودا 2 ساعتی طول می کشد تا بپزد و پوست آن چروک شود.

نکات کاربردی جهت تهیه آلبالو خشک خانگی

  • آلبالوهای رسیده و سالم را بخرید زیرا آلبالوهای  نارس تلخ می شوند.
  • هنگام تهیه آلبالو خشک می توان هسته آنها را جدا نمود.
  • پس از خشک کردن آلبالوها، آن ها را برای یک ساعت در دمای اتاق بگذارید و سپس در بسته بندی های بدون هوا قرار دهید.
  • از آلبالو خشک شده می توان برای تزیین و استفاده در کیک ها و بستنی های مختلف و در غذا هایی که در آن ها کشمش استفاده شده است، به جای کشمش استفاده کنید.

هسته آلبالو

طرز تهیه آلبالو خشکه  با رب انار

برای تهیه آلبالو خشکه با رب انار:

  • آلبالوها را بشویید و دم آن را جدا کنید.
  • سه چهارم قابلمه ای را پر از آب جوش کنید و 2 قاشق چایخوری نمک داخل آب بریزید و آن را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب جوش بیاید.
  • آلبالوها را با همان آبکش درون قابلمه فرو ببرید و پس از شمردن تا عدد 3، آبکش را از آب جوش خارج کنید و تکان داده تا آب جوش اضافی درون آبکش خارج شود. این کار را دو تا سه بار انجام دهید.
  • آلبالوها را روی یک پارچه تمیز بریزید و به مدت یک الی دو روز جلوی نور آفتاب قرار دهید تا حالت چروکیده پیدا کنند.
  • پس از اینکه آلبالوها چروکیده شدند، آنها را داخل یک کاسه بزرگ ریخته و سپس 1 قاشق چایخوری نمک و 1 قاشق غذاخوری رب انار اضافه و هم بزنید.
  • مجددا آلبالوها را پارچه ریخته و به مدت یک الی دو روز دیگر در مقابل نور خورشید قرار دهید تا کمی خشک شوند.
  • پس از گذشت دو روز آلبالوها را از جلوی نور خورشید جمع کنید چون بیش از حد خشک می شوند.
  • حالا آلبالو خشکه را داخل پلاستیک های کوچک به اندازه هر بار مصرف ریخته و در فریزر نگهداری کنید.
  • ماندگاری آلبالو خشکه در فریزر یک سال می باشد.

آلبالو خشکه

نکته مهم

صد گرم آلبالو به صورت تازه 68 کالری انرژی دارد اما 100 گرم از آلبالو خشکه 350 کالری انرژی دارد یعنی آلبالو خشکه 5 برابر آلبالو تازه کالری دارد، بنابراین اگر اضافه وزن دارید، آلبالو تازه مصرف کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *