اشتباهات جدی و پرعارضه بیشتر زنان بعد زایمان
زایمان یک رویداد دگرگون کننده زندگی است و بسیاری از زنان انتظارات غیرواقعی در مورد سرعت بهبود و بازگشت به حالت عادی دارند. ممکن است در بدو زایمان یک نوزاد گرسنه یا پر سر و صدا داشته باشید که باید همزمان با آن مبارزه و زمان بهبود خود را تنظیم کنید و به راحتی از عهده خود برآیید.
در این بخش از بارداری و نوزاد بی بی خانوم به اشتباهات رایجی که زنان بعد از زایمان انجام می دهند خواهیم پرداخت.
نشستن زیاد
پورتال مرکز کودک توصیه می کند که پس از زایمان از نشستن زیاد خودداری کنید زیرا می تواند منجر به آسیب کف لگن و شکم شود.
رابطه جنسی زود هنگام
اگرچه روند بهبود در هر زن متفاوت است اما متخصصان توصیه می کنند که از برقراری رابطه جنسی به زودی پس از زایمان خود داری کنید همچنین ایده آل این است که حدود شش هفته پس از زایمان منتظر بمانید و اگر زودتر بخواهید رابطه جنسی برقرار کنید، این امر نه تنها باعث ایجاد درد می شود، بلکه می تواند روند طبیعی درمان را مختل و باعث وقفه ای شود که بعدا نیاز به جراحی دارد.
نداشتن استراحت
یکی از رایج ترین اشتباهات، زنان این است که فکر می کنند قادر به انجام همه کارها هستند ، مراقبت از فرزند ، مرتب کردن خانه و… این امر در نهایت بر شما تأثیر منفی می گذارد، بنابراین توصیه می شود که حداقل در ماه اول استراحت کنید و از دیگران برای امور منزل کمک بگیرید.
عدم بررسی لگن
بازبینی لگن که محل رشد کودک در دوران بارداری بوده ضروری است. این اقدام پس از سزارین یا زایمان طبیعی در بررسی وضعیت ماهیچه ها، کشش های داخلی و اسکارهای احتمالی اهمیت دارد.
اهمیت ندادن به زخم ها
به یاد داشته باشید که برای بهبود سریع زخم ها بدون مشکل نباید برخی مراقبت های اولیه مانند تمیز کردن ناحیه بدون مالش و خشک کردن را برای جلوگیری از رطوبت فراموش کنید.
انجام ندادن فیزیوتراپی لگن
در پایان شش هفته، اکثر زنان چه زایمان طبیعی داشته باشند یا سزارین، تحت ارزیابی فیزیوتراپیست لگن قرار خواهند گرفت اگرچه هزینه بردار است اما فواید زیادی برای سلامتی دارد.
فیزیوتراپیست ماهیچه های اصلی و کمر، روند بهبود هر گونه زخم و کف لگن، اسلینگ های ماهیچه یی که اندام های لگن را نگه می دارد بررسی می کند و این شامل یک معاینه داخلی واژن است همچنین فیزیوتراپیست های لگن می توانند در درمان دیاستاز رکتیس که نازک شدن تاندون خطی سفید در بین شکم (به نظر می رسد در حال جدا شدن هستند)، ناشی از فشار داخل شکمی است کمک می کند.
صد درصد زنان باردار دیاستاز دارندو این کاملا طبیعی است اما ارزیابی میزان دیاستازیس و مدیریت آن با تمرینات شخصی در خانه که فیزیوتراپی به شما برای بهبود توصیه می کند مهم است. اکثر فیزیوتراپی ها تمرینات عمیق مانند حرکات پیلاتس یا تمرینات مورب و همچنین تمرین کف لگن را توصیه می کنند. انجام این تمرینات بعد از زایمان دشوار است اما هدف آن تسریع در روند بهبود است که حتی برای مادرانی که سزارین انجام داده اند توصیه می شود.
ورزش بیش از حد
تا قبل از معاینه شش هفته ای بعد از زایمان، نباید هیچ ورزش جدی انجام دهید زیرا زمان استراحت و بهبودی است. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که زنان انجام می دهند بازگشت سریع به ورزش است حتی اگر قبل (یا حتی در دوران بارداری) از نظر آمادگی جسمانی عالی بودید باید بدانید که بعد از آن دیگر وضعیت مشابهی نخواهید داشت.
برخی تمرینات ایستاده و کششی را انجام ندهید زیرا این تمرینات پس از زایمان خوب نیستند و در چند ماه اول از بلند کردن بار یا فشار زیاد اجتناب کنید. فعالیت هایی مانند دوچرخه سواری با دوچرخه ثابت می تواند برای زنانی که بعد از زایمان در راه رفتن مشکل دارند بسیار مفید باشد، اما مراقب باشید که خم نشوید و فشار زیادی روی زخم سزارین وارد نکنید.
تغذیه نامناسب
در حالی که ممکن است وسوسه شوید هر کربوهیدراتی را که می توانید بخورید اما باید بیشترین تلاش خود را برای مصرف غذاهای سالم انجام دهید. بادام، سیب و نوشیدنی های پروتئینی میان وعده های خوبی هستند که می توانید به لیست خرید خود اضافه کنید. شش هفته اول بسیار حیاتی است و خوب غذا خوردن به شما کمک می کند تا سطح انرژی خود را مدیریت کرده و یبوست را کاهش دهید.
همه زنان پس از زایمان یبوست دارند.هنگام زایمان ( اگر تحت عمل جراحی مانند سزارین قرار گرفته اید) هضم شما کند و یبوست می تواند باعث حرکات دردناک روده یا بواسیر شود. مقدار زیادی سبزیجات فیبری و مکمل های کتان بخورید و مقدار زیادی آب بنوشید. اگر به نوزاد خود شیر می دهید، سعی کنید غذاهای پرچرب مانند ماهی، ماست و آووکادو بخورید تا گرسنگی شما را برطرف کند.
نادیده گرفتن هشدار جسمی و روحی
به طور کلی احساسات خود را زیر نظر داشته باشید و هشدارها را زود تشخیص دهید. اگر درد تان بعد از زایمان دیگر با دارو کنترل نمی شود و بخیه ها شروع به ترشح یا خونریزی شدید می کنند، در اسرع وقت با پزشک خود تماس بگیرید.
فراتر از علائم جسمی، نظارت بر خلق و خوی شما نیز مهم است اگر نمی توانید با کودک خود ارتباط برقرارر کنید یا شب ها نمی توانید بخوابید نه به خاطر نوزاد تازه متولد شده، بلکه به دلیل نگرانی هایی که شما را بیدار نگه می دارد باید زودتر به پزشک مراجعه کنید بخصوص در صورت داشتن افکار خودکشی یا فکر آسیب رساندن به کودک ضروری است.